Tagged: fermentacija

Arbatos apdirbimas: nuo krūmo iki puodelio 0

Arbatos apdirbimas: nuo krūmo iki puodelio

Arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, kurio istorija siekia tūkstantmečius. Tačiau retas susimąsto, kokį ilgą ir sudėtingą kelią arbata nukeliauja, kol patenka į mūsų puodelius. Šis procesas, vadinamas arbatos apdirbimu, yra esminis veiksnys, lemiantis...

Pu-erh arbata: fermentuotas Kinijos lobis 0

Pu-erh arbata: fermentuotas Kinijos lobis

Pu-erh arbata, dar vadinama pu’er, pu-erh, yra unikali arbatos rūšis, kilusi iš Junanio provincijos Kinijoje. Skirtingai nuo kitų arbatų, kurios yra apdorojamos siekiant išvengti oksidacijos, pu-erh arbata yra fermentuojama. Šis fermentacijos procesas, kuris gali...

Kombučos nauda sveikatai 0

Kombučos nauda sveikatai

Kombuča – ne tik madingas gėrimas, bet ir senovinis sveikatos šaltinis, kilęs iš Rytų Azijos. Tai natūraliai fermentuotas, probiotikų turtingas gėrimas, pagamintas iš saldinto juodojo arba žaliojo arbatos mišinio ir kombučos kultūros, vadinamos SCOBY...