Macios arbata: Nuo Andų kalnų iki jūsų puodelio

Macios arbata: Nuo Andų kalnų iki jūsų puodelio

Macios arbata, dar vadinama *yerba mate*, yra tradicinis Pietų Amerikos gėrimas, gaminamas iš paruoštų, džiovintų *Ilex paraguariensis* augalo lapų. Šis augalas natūraliai auga Argentinoje, Paragvajuje, Urugvajuje ir pietų Brazilijoje, kur…
Arbatos popietė: tradicijos, patarimai ir malonumai

Arbatos popietė: tradicijos, patarimai ir malonumai

Arbatos gėrimas daugeliui asocijuojasi su jaukumu, šiluma ir ramybe. Tačiau arbatos popietė – tai daugiau nei tiesiog puodelis karšto gėrimo. Tai ritualas, tradicija, galimybė pabūti su savimi ar pasimėgauti artimųjų…
Arbatos ritualai: nuo senovės iki šių dienų

Arbatos ritualai: nuo senovės iki šių dienų

Arbata – ne tik gėrimas, bet ir ištisa kultūra, apipinta tradicijomis, ceremonijomis ir ritualais. Nuo kuklių kasdienių arbatos pertraukėlių iki sudėtingų, ištobulintų ceremonijų – arbatos gėrimas visame pasaulyje įgavo įvairiausių…
Arbatos puodeliai: daugiau nei indas gėrimui

Arbatos puodeliai: daugiau nei indas gėrimui

Arbata – gėrimas, turintis tūkstantmetę istoriją ir gilias tradicijas įvairiose pasaulio kultūrose. Nuo raminančios ramunėlių arbatos vakare iki energijos suteikiančios žaliosios arbatos ryte – kiekvienas puodelis neša savitą skonį, aromatą…