Sukatžolės arbata yra vienas iš seniausių ir populiariausių natūralių gėrimų, kuris ne tik maloniai gaivina ir šildo, bet ir teikia įvairių sveikatą gerinančių efektų. Šiame straipsnyje panagrinėsime sukatžolių arbatos rūšis, naudą sveikatai ir kaip pasiruošti skaniausią puodelį šios gydomosios arbatos.
Kas yra sukatžolės arbata?
Sukatžolės arbata gaminama iš džiovintų ar šviežių augalų lapų, žiedų, šaknų, ar net vaisių. Skirtingai nuo juodos ar žalios arbatos, sukatžolių arbata nėra pagaminta iš Camellia sinensis augalo lapų. Dėl šios priežasties, dauguma sukatžolių arbatų neturi kofeino ir yra vertinamos dėl savo raminančių savybių.
Populiariausios sukatžolių arbatos rūšys
- Mėtų arbata – žinoma dėl savo atvėsinančio efekto ir galimybės mažinti virškinimo sutrikimus.
- Ramybės arbata (paprastai pagaminta iš citrinžolių, melisos) – padeda atsipalaiduoti ir gerina miego kokybę.
- Chamomilės arbata – naudojama kaip natūralus būdas mažinti stresą ir skatinti sveiką miegą.
Sukatžolių arbatos nauda sveikatai
Sukatžolių arbata gali padėti spręsti įvairias sveikatos problemas, nuo lengvo nerimo iki virškinimo sutrikimų. Moksliniai tyrimai rodo, kad reguliarus sukatžolių arbatos vartojimas gali teigiamai veikti širdies sveikatą, sumažinti uždegimus, gerinti miego kokybę ir netgi padėti kontroliuoti svorį.
Kaip pasirinkti ir paruošti sukatžolių arbatą
Svarbiausia pasirinkti kokybiškas sukatžoles. Geriausia rinktis ekologiškas arbatas, kurios užaugintos be pesticidų ir cheminių trąšų. Paruošimas paprastas: užpilkite verdančiu vandeniu 1-2 arbatinius šaukštelius džiovintų žolelių ir leiskite užvirinti 5-10 minučių.