Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata, dar žinoma kaip kinrožės arbata, yra gaminama iš džiovintų kinrožės (Hibiscus sabdariffa) žiedų taurėlapių. Šis ryškiai raudonos spalvos, rūgštoko skonio gėrimas yra populiarus visame pasaulyje, vertinamas ne tik…
Rooibos arbata: ar tikrai be kofeino? Išsamus gidas

Rooibos arbata: ar tikrai be kofeino? Išsamus gidas

Rooibos arbata, dar vadinama raudonąja arbata, pastaraisiais metais sparčiai populiarėja visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Ji giriama dėl savo unikalaus skonio, naudos sveikatai ir, svarbiausia, dėl to, kad joje nėra…
Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Kava ir arbata: du pasauliai viename puodelyje

Kava ir arbata: du pasauliai viename puodelyje

Kava ir arbata – du gėrimai, lydintys žmoniją tūkstantmečius. Nors dažnai laikomi priešingybėmis, jie abu siūlo ne tik skonį, bet ir ritualą, energiją, ramybę, bei įvairiapusę naudą sveikatai. Šiame straipsnyje…
Arbata po rentgeno: mitai, realybė ir saugumo priemonės

Arbata po rentgeno: mitai, realybė ir saugumo priemonės

Rentgeno spinduliai – neatsiejama šiuolaikinės medicinos dalis, leidžianti diagnozuoti įvairias ligas ir traumas. Tačiau, nepaisant naudos, daugelis žmonių jaučia nerimą dėl galimo šalutinio poveikio, kurį sukelia jonizuojančioji spinduliuotė. Vienas iš…