Imbierinė arbata: daugiau nei tik žiemos gėrimas

Imbierinė arbata: daugiau nei tik žiemos gėrimas

Imbierinė arbata, dvelkianti šiluma ir aštriu aromatu, dažnai asocijuojasi su jaukiais žiemos vakarais, kova su peršalimu ar tiesiog maloniu atsipalaidavimu. Tačiau šis gėrimas, gaminamas iš imbiero šaknies, slepia savyje kur…
Arbata su agurkle: gaivus netikėtumas jūsų puodelyje

Arbata su agurkle: gaivus netikėtumas jūsų puodelyje

Arbata – gėrimas, turintis tūkstantmetę istoriją ir neaprėpiamą įvairovę. Nuo tradicinės juodosios ar žaliosios arbatos iki egzotiškų vaisių ir žolelių mišinių – kiekvienas gali atrasti savo mėgstamą skonį. Tačiau ar…
Pelynų arbata vaikams: kada, kaip ir kodėl?

Pelynų arbata vaikams: kada, kaip ir kodėl?

Pelynų arbata – daugelio girdėtas pavadinimas, dažniausiai siejamas su karčiu skoniu ir specifiniu kvapu. Tačiau ar žinojote, kad šis augalas, teisingai paruoštas ir vartojamas, gali būti naudingas ir vaikams? Šiame…
Arbata karštą orą: gaivos ir naudos šaltinis

Arbata karštą orą: gaivos ir naudos šaltinis

Karštomis vasaros dienomis, kai saulė negailestingai kepina, o termometro stulpelis šokteli aukštyn, troškulys tampa nuolatiniu palydovu. Daugelis griebiasi įprastų gaiviųjų gėrimų – sulčių, limonado ar tiesiog vandens. Tačiau ar žinojote,…
Arbata ir kava: maisto pasirinkimo piramidės kontekste

Arbata ir kava: maisto pasirinkimo piramidės kontekste

Maisto pasirinkimo piramidė – tai vizualinis įrankis, padedantis suprasti, kokius maisto produktus ir kokiais kiekiais reikėtų vartoti, siekiant subalansuotos ir sveikos mitybos. Nors dažniausiai piramidėje vaizduojami maisto produktai, tokie kaip…
Doğadan arbata: Turkijos gamtos dovanos puodelyje

Doğadan arbata: Turkijos gamtos dovanos puodelyje

Arbatos gėrimo tradicijos gilios ir įvairiapusės, o kiekviena šalis gali pasigirti savitais ritualais ir skoniais. Turkija – ne išimtis. Nors kava dažnai laikoma pagrindiniu turkišku gėrimu, arbata (turkiškai *çay*) užima…