Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolė (Hypericum perforatum) – Lietuvoje puikiai pažįstamas augalas, nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Ryškiai geltonais žiedais pasipuošusi jonažolė ne tik puošia pievas, bet ir slepia savyje tikrą naudingų…
Arbatos puodeliai: daugiau nei indas gėrimui

Arbatos puodeliai: daugiau nei indas gėrimui

Arbata – gėrimas, turintis tūkstantmetę istoriją ir gilias tradicijas įvairiose pasaulio kultūrose. Nuo raminančios ramunėlių arbatos vakare iki energijos suteikiančios žaliosios arbatos ryte – kiekvienas puodelis neša savitą skonį, aromatą…
Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata daugeliui gali skambėti keistai, netgi atstumiančiai. Juk svogūnas – aštraus skonio daržovė, dažniausiai naudojama kaip prieskonis įvairiems patiekalams. Tačiau šis, iš pirmo žvilgsnio, neįprastas gėrimas slepia savyje daugybę…
Imbierinė arbata: daugiau nei tik skanus gėrimas

Imbierinė arbata: daugiau nei tik skanus gėrimas

Imbierinė arbata – tai ne tik šildantis ir aromatingas gėrimas, bet ir tikras sveikatos eliksyras, žinomas ir vertinamas jau tūkstančius metų. Nuo senovės Kinijos ir Indijos iki šiuolaikinių namų virtuvių,…
Bronchitas ir arbata: natūralios pagalbos paieškos

Bronchitas ir arbata: natūralios pagalbos paieškos

Bronchitas – tai kvėpavimo takų liga, sukelianti bronchų (vamzdelių, kuriais oras patenka į plaučius ir iš jų išeina) uždegimą. Šis uždegimas sukelia gleivių perteklių, apsunkina kvėpavimą ir sukelia kosulį, kuris…