Citrininė mėta: gaivus skonis ir nauda sveikatai

Citrininė mėta: gaivus skonis ir nauda sveikatai

Citrininė mėta, dar žinoma kaip melisa (lot. *Melissa officinalis*), – tai ne tik aromatingas prieskonis, bet ir vertingas vaistinis augalas, nuo seno naudojamas tiek kulinarijoje, tiek liaudies medicinoje. Jos gaivus,…
Raudonėlis

Raudonėlis: Naudingos savybės ir panaudojimas

Raudonėlis (Origanum vulgare) yra daugiametis augalas, plačiai žinomas dėl savo kulinarinių ir gydomųjų savybių. Ši vaistinė žolelė, dažnai vadinama ir tiesiog „raudonėliu“, Lietuvoje gerai žinoma kaip puikus prieskonis, tačiau jos…
Pankolis

Viskas apie pankolį: sveikata, nauda ir panaudojimas

Pankolis (lot. Foeniculum vulgare) yra universalus augalas, kuris plačiai naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir medicinoje. Pankolis išsiskiria savo švelniu saldymedžio skoniu ir specifiniu kvapu, dėl kurio jis populiarus tiek…