Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedis (Lonicera) – tai augalų gentis, apimanti daugybę rūšių, paplitusių visame pasaulyje. Lietuvoje labiausiai pažįstami vijokliniai sausmedžiai, puošiantys tvoras ir pavėsines, tačiau vis dažniau soduose auginami ir valgomųjų sausmedžių krūmai.…
Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata, pasižyminti intensyviu kartumu, toli gražu nėra pati populiariausia arbatos rūšis. Tačiau šis kartumas slepia savyje gausybę naudingų savybių, kurios buvo vertinamos jau nuo seniausių laikų. Nors šiuolaikinėje visuomenėje…
Dilgėlė: Nuo piktžolės iki supermaisto

Dilgėlė: Nuo piktžolės iki supermaisto

Daugelis dilgėlę (Urtica dioica) prisimena iš vaikystės kaip nemalonų, geliantį augalą, kurio stengėmės išvengti. Tačiau ši, dažnai piktžole laikoma, žolė slepia savyje neįtikėtiną naudą sveikatai ir grožiui. Nuo seniausių laikų…