Imbierinė arbata: daugiau nei tik žiemos gėrimas

Imbierinė arbata: daugiau nei tik žiemos gėrimas

Imbierinė arbata, dvelkianti šiluma ir aštriu aromatu, dažnai asocijuojasi su jaukiais žiemos vakarais, kova su peršalimu ar tiesiog maloniu atsipalaidavimu. Tačiau šis gėrimas, gaminamas iš imbiero šaknies, slepia savyje kur…
Pelynų arbata vaikams: kada, kaip ir kodėl?

Pelynų arbata vaikams: kada, kaip ir kodėl?

Pelynų arbata – daugelio girdėtas pavadinimas, dažniausiai siejamas su karčiu skoniu ir specifiniu kvapu. Tačiau ar žinojote, kad šis augalas, teisingai paruoštas ir vartojamas, gali būti naudingas ir vaikams? Šiame…
Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedis (Lonicera) – tai augalų gentis, apimanti daugybę rūšių, paplitusių visame pasaulyje. Lietuvoje labiausiai pažįstami vijokliniai sausmedžiai, puošiantys tvoras ir pavėsines, tačiau vis dažniau soduose auginami ir valgomųjų sausmedžių krūmai.…
Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata, pasižyminti intensyviu kartumu, toli gražu nėra pati populiariausia arbatos rūšis. Tačiau šis kartumas slepia savyje gausybę naudingų savybių, kurios buvo vertinamos jau nuo seniausių laikų. Nors šiuolaikinėje visuomenėje…