Aviečių arbata – tai ne tik gardus gėrimas, bet ir tikras sveikatos bei jaukumo šaltinis. Ji šildo šaltuoju metų laiku, gaivina vasarą, o jos aromatas ir skonis nukelia į prisiminimų…
Krapai, daugelio pažįstami kaip prieskonis, suteikiantis gaivumo sriuboms, salotoms ir kitiems patiekalams, slepia savyje kur kas daugiau nei tik malonų aromatą. Ypač vertingi yra krapų vaisiai (sėklos), iš kurių ruošiama…
Lapačio arbata, dar žinoma kaip "Pau d'Arco", "Taheebo" ar "inkų auksas", yra daugiau nei tiesiog gėrimas. Tai gilias tradicijas turintis augalinis preparatas, keliaujantis iš Pietų Amerikos džiunglių į viso pasaulio…
Valgomasis česnakas (Allium sativum) – daugiamečiam svogūninių (Alliaceae) šeimos augalui priklausanti daržovė, nuo seno vertinama ne tik dėl savo aitraus skonio ir kvapo, bet ir dėl išskirtinių gydomųjų savybių. Šis…
Jazminų arbata – tai ne tik gėrimas, tai patyrimas. Subtilus, svaiginantis jazminų aromatas, persipynęs su švelniu arbatos skoniu, nukelia į Rytų sodus, kur ramybė ir harmonija tampa kasdienybės dalimi. Ši…
Jonažolė (Hypericum perforatum) – Lietuvoje puikiai pažįstamas augalas, nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Ryškiai geltonais žiedais pasipuošusi jonažolė ne tik puošia pievas, bet ir slepia savyje tikrą naudingų…
Svogūnų arbata daugeliui gali skambėti keistai, netgi atstumiančiai. Juk svogūnas – aštraus skonio daržovė, dažniausiai naudojama kaip prieskonis įvairiems patiekalams. Tačiau šis, iš pirmo žvilgsnio, neįprastas gėrimas slepia savyje daugybę…
Erškėtuogės – tai ne tik gražūs, ryškiai raudoni vaisiai, puošiantys erškėčių krūmus rudenį, bet ir tikras vitaminų bei mineralų lobynas. Nuo seno erškėtuogių arbata vertinama dėl savo gydomųjų savybių ir…
Nėštumas – ypatingas laikotarpis moters gyvenime, kuomet itin svarbu rūpintis savo ir būsimo kūdikio sveikata. Daugelis nėščiųjų ieško natūralių būdų palengvinti nėštumo simptomus, stiprinti organizmą ir pasiruošti gimdymui. Viena iš…
Imbierinė arbata – tai ne tik šildantis ir aromatingas gėrimas, bet ir tikras sveikatos eliksyras, žinomas ir vertinamas jau tūkstančius metų. Nuo senovės Kinijos ir Indijos iki šiuolaikinių namų virtuvių,…
Pipirmėčių arbata yra viena populiariausių arbatų visame pasaulyje, žinoma ne tik dėl savo gaivaus skonio, bet ir dėl sveikatą gerinančių savybių. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kodėl pipirmėčių arbata turėtų būti jūsų…
Šalavijų arbata yra ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai. Ji gali padėti mažinti uždegimus, gerinti virškinimą ir netgi padėti su nervų sistemos veikla. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti šalavijų…