Pelyno arbata: kada, kaip ir kiek kartų gerti?

Pelyno arbata: kada, kaip ir kiek kartų gerti?

Pelynas (Artemisia absinthium) – nuo seno žinomas ir vertinamas augalas, garsėjantis savo kartumu ir stipriu, specifiniu aromatu. Jis naudojamas ne tik liaudies medicinoje, bet ir alkoholinių gėrimų, tokių kaip absentas,…
Pankolių arbata: kiek, kada ir kodėl?

Pankolių arbata: kiek, kada ir kodėl?

Pankolių arbata, pasižyminti saldžiu, anyžius primenančiu skoniu, yra ne tik malonus gėrimas, bet ir nuo seno vertinamas dėl savo naudingų savybių. Ji geriama tiek dėl skonio, tiek siekiant palengvinti įvairius…
Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata, dar žinoma kaip kinrožės arbata, yra gaminama iš džiovintų kinrožės (Hibiscus sabdariffa) žiedų taurėlapių. Šis ryškiai raudonos spalvos, rūgštoko skonio gėrimas yra populiarus visame pasaulyje, vertinamas ne tik…
Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Saldymedžio šaknis

Saldymedžio šaknis: gamtos dovana jūsų arbatai

Saldymedžio šaknis (lot. Glycyrrhiza glabra) dažnai vadinama natūraliu saldikliu ir vertinama ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl įvairių sveikatą gerinančių savybių. Ši šaknis naudojama medicinoje, kosmetikoje ir, žinoma,…
ginkmedžio arbata

Ginkmedžio arbata: nepaprastos savybės ir paruošimas

Ginkmedžio arbata, gaminama iš ginkmedžio (Ginkgo biloba) lapų, yra žinoma dėl savo unikalių sveikatą gerinančių savybių. Šis augalas, kartais vadinamas gyvuosius fosilijomis, yra vienas seniausių žinomų medžių rūšių, gyvuojantis daugiau…