Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata, dar žinoma kaip kinrožės arbata, yra gaminama iš džiovintų kinrožės (Hibiscus sabdariffa) žiedų taurėlapių. Šis ryškiai raudonos spalvos, rūgštoko skonio gėrimas yra populiarus visame pasaulyje, vertinamas ne tik…
Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Saldymedžio šaknis

Saldymedžio šaknis: gamtos dovana jūsų arbatai

Saldymedžio šaknis (lot. Glycyrrhiza glabra) dažnai vadinama natūraliu saldikliu ir vertinama ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl įvairių sveikatą gerinančių savybių. Ši šaknis naudojama medicinoje, kosmetikoje ir, žinoma,…
ginkmedžio arbata

Ginkmedžio arbata: nepaprastos savybės ir paruošimas

Ginkmedžio arbata, gaminama iš ginkmedžio (Ginkgo biloba) lapų, yra žinoma dėl savo unikalių sveikatą gerinančių savybių. Šis augalas, kartais vadinamas gyvuosius fosilijomis, yra vienas seniausių žinomų medžių rūšių, gyvuojantis daugiau…
medetkų arbata

Medetkų arbatos paslaptys

Medetkų arbata, žinoma dėl savo ryškių geltonų ir oranžinių žiedų, yra ne tik akiai malonus vaizdas, bet ir turi daugybę sveikatai naudingų savybių. Ši arbata gali padėti pagerinti odos būklę,…