Doğadan arbata: Turkijos gamtos dovanos puodelyje

Doğadan arbata: Turkijos gamtos dovanos puodelyje

Arbatos gėrimo tradicijos gilios ir įvairiapusės, o kiekviena šalis gali pasigirti savitais ritualais ir skoniais. Turkija – ne išimtis. Nors kava dažnai laikoma pagrindiniu turkišku gėrimu, arbata (turkiškai *çay*) užima…
Arbata su pienu: nauda, mitai ir įdomūs faktai

Arbata su pienu: nauda, mitai ir įdomūs faktai

Arbata su pienu – gėrimas, mėgstamas daugelio kultūrų visame pasaulyje. Nuo britiškos "builder's tea" iki indiškos "masala chai", šis derinys turi ilgą istoriją ir įvairių paruošimo būdų. Tačiau ar arbata…
Arbatos vartojimas sergant: kiek, kokios ir kodėl?

Arbatos vartojimas sergant: kiek, kokios ir kodėl?

Liga – nemalonus laikotarpis, kuomet organizmas kovoja su infekcija ar negalavimu. Tinkama mityba ir pakankamas skysčių vartojimas yra itin svarbūs sveikstant. Arbata, dėl savo įvairių savybių, dažnai tampa vienu iš…
Dilgėlių arbata: nauda prostatai ir bendrai sveikatai

Dilgėlių arbata: nauda prostatai ir bendrai sveikatai

Dilgėlė, daugelio laikoma piktžole, iš tiesų yra nepaprastai vertingas augalas, turintis daugybę gydomųjų savybių. Nuo seno dilgėlės buvo naudojamos liaudies medicinoje įvairioms sveikatos problemoms spręsti, o pastaruoju metu vis daugiau…
Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedis (Lonicera) – tai augalų gentis, apimanti daugybę rūšių, paplitusių visame pasaulyje. Lietuvoje labiausiai pažįstami vijokliniai sausmedžiai, puošiantys tvoras ir pavėsines, tačiau vis dažniau soduose auginami ir valgomųjų sausmedžių krūmai.…