Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata, nors ir garsėjanti savo ypatingu kartumu, yra vertinama dėl savo gydomųjų savybių, kurios buvo žinomos ir naudojamos jau nuo seniausių laikų. Ši arbata, gaminama iš pelyno (Artemisia absinthium)…
Citrininė mėta: gaivus skonis ir nauda sveikatai

Citrininė mėta: gaivus skonis ir nauda sveikatai

Citrininė mėta, dar žinoma kaip melisa (lot. *Melissa officinalis*), – tai ne tik aromatingas prieskonis, bet ir vertingas vaistinis augalas, nuo seno naudojamas tiek kulinarijoje, tiek liaudies medicinoje. Jos gaivus,…
Gauromečio arbata: nuo laukinės gamtos iki puodelio

Gauromečio arbata: nuo laukinės gamtos iki puodelio

Gauromečio arbata, dar žinoma kaip Ivan-čaj (Иван-чай) Rytų Europoje, o Lietuvoje dažnai vadinama tiesiog gauromečiu, siauralapiu gauromečiu, ožkarože, yra ne tik skanus, bet ir nepaprastai naudingas gėrimas, pagamintas iš fermentuotų…
Pankolių arbata: kiek, kada ir kodėl?

Pankolių arbata: kiek, kada ir kodėl?

Pankolių arbata, pasižyminti saldžiu, anyžius primenančiu skoniu, yra ne tik malonus gėrimas, bet ir nuo seno vertinamas dėl savo naudingų savybių. Ji geriama tiek dėl skonio, tiek siekiant palengvinti įvairius…
Arbata su agurkle: gaivus netikėtumas jūsų puodelyje

Arbata su agurkle: gaivus netikėtumas jūsų puodelyje

Arbata – gėrimas, turintis tūkstantmetę istoriją ir neaprėpiamą įvairovę. Nuo tradicinės juodosios ar žaliosios arbatos iki egzotiškų vaisių ir žolelių mišinių – kiekvienas gali atrasti savo mėgstamą skonį. Tačiau ar…
Arbatos vartojimas sergant: kiek, kokios ir kodėl?

Arbatos vartojimas sergant: kiek, kokios ir kodėl?

Liga – nemalonus laikotarpis, kuomet organizmas kovoja su infekcija ar negalavimu. Tinkama mityba ir pakankamas skysčių vartojimas yra itin svarbūs sveikstant. Arbata, dėl savo įvairių savybių, dažnai tampa vienu iš…