Tagged: virškinimo gerinimas
Manuka medus, laikomas vienu iš brangiausių ir unikaliausių pasaulyje, kilęs iš Naujosios Zelandijos ir Australijos. Jis gaminamas bitėms renkant nektarą iš manukos medžio (lot. Leptospermum scoparium) žiedų. Šis medus išsiskiria ne tik savo ypatingu...
Kiaulpienės – tai ne tik pavasario pievų puošmena, bet ir puikus augalas, turintis daug naudos žmogaus organizmui. Šio straipsnio tema – kiaulpienių šaknys, kurios yra vertinga žaliava ruošiant sveikatai naudingą arbatą. Kiaulpienių šaknų arbata...
Kadagio uogos yra senovinis gamtos lobis, kuris nuo seno buvo naudojamas tiek maistui, tiek gydymo tikslams. Šios smulkios mėlynos uogos, augančios ant kadagių krūmų, išsiskiria ne tik unikaliu aromatu, bet ir gausybe naudingų savybių....
Čiobrelis – tai augalas, kuris jau tūkstančius metų vertinamas dėl savo gydomųjų savybių, aromato ir skonio. Lietuvoje jis dažnai sutinkamas kaip vaistinis augalas, naudojamas įvairioms sveikatos problemoms spręsti ir kulinarijai praturtinti. Šiame straipsnyje aptarsime,...
Imbiero savybės Imbieras yra viena iš seniausių ir labiausiai vertinamų prieskoninių šaknų pasaulyje. Jo kilmė siejama su Pietų Azija, tačiau šiandien jis plačiai naudojamas visame pasaulyje. Imbieras pasižymi stipriu, šiek tiek aštriu skoniu ir...
Lauro lapas, dažnai naudojamas kaip prieskonis virtuvėje, yra daugiau nei tik aromatinis priedas. Šis augalas turi gilias istorines šaknis, daugybę naudingų savybių ir plačią naudojimo sritį ne tik kulinarijoje, bet ir medicinoje bei kosmetikoje....
Takažolė (lat. Polygonum aviculare), dažnai žinoma kaip mažasis palankis ar žemės žolė, yra vienas iš vertingiausių vaistažolių Lietuvos gamtoje. Šis augalas, augantis pakelėse, miškuose ar soduose, turi gilias tradicijas kaip gydomasis ir raminantis augalas....
Ramunėlės yra vienas iš labiausiai paplitusių ir žinomiausių vaistažolių pasaulyje. Jų švelnus kvapas ir raminančios savybės jau seniai žinomos ir vertinamos. Ramunėlių arbatą žmonės gėrė tūkstantmečius, ir jos nauda sveikatai yra pripažįstama tiek tradicinėje,...
Ugniažolė (angl. fireweed arba lot. Chamerion angustifolium) – tai viena iš seniausių ir labiausiai vertinamų žolių liaudies medicinoje. Ji garsėja savo gydomosiomis savybėmis ir yra plačiai naudojama arbatos gamyboje bei kaip natūralus vaistas nuo...
Pelynų trauktinė yra viena iš seniausių ir labiausiai vertinamų tradicinių lietuviškų gėrimų. Šis karčiųjų žolelių užpilas yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai. Nors skonis gali būti ne visų mėgstamas dėl stipraus karčios...
Saldymedžio šaknis (lot. Glycyrrhiza glabra) dažnai vadinama natūraliu saldikliu ir vertinama ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl įvairių sveikatą gerinančių savybių. Ši šaknis naudojama medicinoje, kosmetikoje ir, žinoma, arbatos gamyboje. Šiame straipsnyje...
Vaistinė medetka (lot. Calendula officinalis) – vienas žinomiausių ir dažniausiai naudojamų vaistinių augalų tradicinėje medicinoje. Šis ryškiais oranžiniais ar geltonais žiedais žydi visą vasarą, ne tik puošdamas sodus, bet ir siūlydamas platų gydomųjų savybių...