Arbata akims: nuo nuovargio iki senėjimo prevencijos

Arbata akims: nuo nuovargio iki senėjimo prevencijos

Šiuolaikiniame skaitmeniniame amžiuje, kai didžiąją dalį laiko praleidžiame prie kompiuterių, telefonų ir televizorių ekranų, mūsų akys patiria didžiulį krūvį. Sausumas, perštėjimas, nuovargis, pablogėjęs regėjimas – tai tik keletas simptomų, rodančių,…
Arbatos ruošimo menas: nuo vandens iki puodelio

Arbatos ruošimo menas: nuo vandens iki puodelio

Arbata – daugiau nei gėrimas. Tai ritualas, tradicija, sveikatos šaltinis ir akimirka ramybės. Nors arbatos paruošimas gali atrodyti paprastas, iš tiesų slypi daugybė niuansų, lemiančių galutinį skonį ir aromatą. Šiame…
Arbata karštą orą: gaivos ir naudos šaltinis

Arbata karštą orą: gaivos ir naudos šaltinis

Karštomis vasaros dienomis, kai saulė negailestingai kepina, o termometro stulpelis šokteli aukštyn, troškulys tampa nuolatiniu palydovu. Daugelis griebiasi įprastų gaiviųjų gėrimų – sulčių, limonado ar tiesiog vandens. Tačiau ar žinojote,…
Doğadan arbata: Turkijos gamtos dovanos puodelyje

Doğadan arbata: Turkijos gamtos dovanos puodelyje

Arbatos gėrimo tradicijos gilios ir įvairiapusės, o kiekviena šalis gali pasigirti savitais ritualais ir skoniais. Turkija – ne išimtis. Nors kava dažnai laikoma pagrindiniu turkišku gėrimu, arbata (turkiškai *çay*) užima…
Arbata su pienu: nauda, mitai ir įdomūs faktai

Arbata su pienu: nauda, mitai ir įdomūs faktai

Arbata su pienu – gėrimas, mėgstamas daugelio kultūrų visame pasaulyje. Nuo britiškos "builder's tea" iki indiškos "masala chai", šis derinys turi ilgą istoriją ir įvairių paruošimo būdų. Tačiau ar arbata…