Ar pastovėjusi žalioji arbata: gerti ar negerti?

Ar pastovėjusi žalioji arbata: gerti ar negerti?

Žalioji arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, vertinamas dėl savo subtilaus skonio, aromato ir naudos sveikatai. Dažnai girdime apie šviežiai užplikytos žaliosios arbatos privalumus, tačiau ką daryti, jei arbata atvėso…
Arbatos pasaulis: nuo lapelio iki puodelio

Arbatos pasaulis: nuo lapelio iki puodelio

Arbata – daugiau nei gėrimas. Tai ritualas, tradicija, sveikatos šaltinis ir kelionė per kultūras. Nuo seniausių laikų iki šių dienų arbata lydi žmoniją, teikdama ne tik malonumą, bet ir naudą.…
Baltosios arbatos paslaptys: Pai Mu Tan (Bai Mu Dan)

Baltosios arbatos paslaptys: Pai Mu Tan (Bai Mu Dan)

Baltoji arbata, dažnai vadinama arbatos eliksyru, yra viena iš rečiausių ir mažiausiai apdorotų arbatos rūšių. Ji garsėja subtiliu skoniu, švelniu aromatu ir, žinoma, nauda sveikatai. Tarp visų baltųjų arbatų, ypatingą…
Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata daugeliui gali skambėti keistai, netgi atstumiančiai. Juk svogūnas – aštraus skonio daržovė, dažniausiai naudojama kaip prieskonis įvairiems patiekalams. Tačiau šis, iš pirmo žvilgsnio, neįprastas gėrimas slepia savyje daugybę…
Lotosų arbata: Gamtos dovana jūsų sveikatai

Lotosų arbata: Gamtos dovana jūsų sveikatai

Lotosų arbata, dar žinoma kaip "Nelumbo nucifera" arbata, yra viena iš seniausių ir gerbiamiausių gėrimų Rytų kultūrose. Ši unikali arbata ne tik maloniai skania, bet ir teikia daugybę naudingų savybių…