Arbatos apdirbimas: nuo krūmo iki puodelio

Arbatos apdirbimas: nuo krūmo iki puodelio

Arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, kurio istorija siekia tūkstantmečius. Tačiau retas susimąsto, kokį ilgą ir sudėtingą kelią arbata nukeliauja, kol patenka į mūsų puodelius. Šis procesas, vadinamas arbatos apdirbimu,…
Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolė (Hypericum perforatum) – Lietuvoje puikiai pažįstamas augalas, nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Ryškiai geltonais žiedais pasipuošusi jonažolė ne tik puošia pievas, bet ir slepia savyje tikrą naudingų…
Kada skinti dilgėles arbatai: Išsamus vadovas

Kada skinti dilgėles arbatai: Išsamus vadovas

Dilgėlės (Anethum graveolens) yra populiarus augalas tiek kulinarijoje, tiek arbatos gamyboje. Šios aromatingos žolės suteikia arbatai unikalų skonį ir daugybę naudingų savybių. Tačiau norint gauti geriausios kokybės arbatą, svarbu tinkamai…