Tagged: EGCG

Arbatos gėrimo įtaka kepenų veiklai 0

Arbatos gėrimo įtaka kepenų veiklai

Arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, vertinamas ne tik dėl skonio įvairovės, bet ir dėl galimos naudos sveikatai. Nuo seno įvairiose kultūrose arbata buvo naudojama ne tik kaip kasdienis gėrimas, bet ir kaip vaistinė...

Matcha: Japonijos žaliosios arbatos stebuklas 0

Matcha: Japonijos žaliosios arbatos stebuklas

Matcha (jap. 抹茶), išvertus pažodžiui, reiškia „malti arbatos milteliai“. Tačiau šis paprastas apibrėžimas slepia ištisą pasaulį skonių, tradicijų ir naudos sveikatai. Tai nėra tiesiog žalioji arbata – tai aukščiausios kokybės, kruopščiai auginami ir apdorojami...

Matcha žalioji arbata: daugiau nei tik gėrimas 0

Matcha žalioji arbata: daugiau nei tik gėrimas

Matcha – tai ne šiaip sau žalioji arbata. Tai ištisa ceremonija, gili tradicija ir, be abejo, nepaprastai naudingas gėrimas, kilęs iš Japonijos. Pastaraisiais metais matcha išgyvena tikrą renesansą visame pasaulyje, užkariaudama širdis ne tik...

Arbata po rentgeno: mitai, realybė ir saugumo priemonės 0

Arbata po rentgeno: mitai, realybė ir saugumo priemonės

Rentgeno spinduliai – neatsiejama šiuolaikinės medicinos dalis, leidžianti diagnozuoti įvairias ligas ir traumas. Tačiau, nepaisant naudos, daugelis žmonių jaučia nerimą dėl galimo šalutinio poveikio, kurį sukelia jonizuojančioji spinduliuotė. Vienas iš populiarių liaudies medicinos „vaistų”...

Ar pastovėjusi žalioji arbata: gerti ar negerti? 0

Ar pastovėjusi žalioji arbata: gerti ar negerti?

Žalioji arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, vertinamas dėl savo subtilaus skonio, aromato ir naudos sveikatai. Dažnai girdime apie šviežiai užplikytos žaliosios arbatos privalumus, tačiau ką daryti, jei arbata atvėso ir pastovėjo? Ar ji...