Tagged: fermentacija

Juodoji arbata: gyvybės vanduo ar kasdienis ritualas? 0

Juodoji arbata: gyvybės vanduo ar kasdienis ritualas?

Juodoji arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, lenkiantis savo vartojimu net kavą kai kuriuose regionuose. Nuo sodrių angliškų pusryčių arbatos mišinių iki aštraus indiško masala chai, juodoji arbata užima svarbią vietą daugelio kultūrų kasdienybėje....

Arbatos apdirbimas: nuo krūmo iki puodelio 0

Arbatos apdirbimas: nuo krūmo iki puodelio

Arbata – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, kurio istorija siekia tūkstantmečius. Tačiau retas susimąsto, kokį ilgą ir sudėtingą kelią arbata nukeliauja, kol patenka į mūsų puodelius. Šis procesas, vadinamas arbatos apdirbimu, yra esminis veiksnys, lemiantis...

Pu-erh arbata: fermentuotas Kinijos lobis 0

Pu-erh arbata: fermentuotas Kinijos lobis

Pu-erh arbata, dar vadinama pu’er, pu-erh, yra unikali arbatos rūšis, kilusi iš Junanio provincijos Kinijoje. Skirtingai nuo kitų arbatų, kurios yra apdorojamos siekiant išvengti oksidacijos, pu-erh arbata yra fermentuojama. Šis fermentacijos procesas, kuris gali...

Geri Arbatos Grybai: Sveikatos Nauda ir Naudojimo Būdai 0

Geri Arbatos Grybai: Sveikatos Nauda ir Naudojimo Būdai

Arbata yra viena populiariausių gėrimų pasaulyje, mėgstama dėl savo skonio, kvapo ir atsipalaidavimo savybių. Tačiau pastaruoju metu vis daugiau žmonių atranda arbatos su grybais, siekdami dar didesnės sveikatos naudos. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra...