Matcha arbata: kaina, rūšys ir nauda sveikatai

Matcha arbata: kaina, rūšys ir nauda sveikatai

Matcha arbata – tai ne tik gėrimas, bet ir ištisa kultūra, kilusi iš Japonijos. Pastaraisiais metais ji sparčiai populiarėja visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Žmonės vertina matchą ne tik dėl…
Pelyno arbata: kada, kaip ir kiek kartų gerti?

Pelyno arbata: kada, kaip ir kiek kartų gerti?

Pelynas (Artemisia absinthium) – nuo seno žinomas ir vertinamas augalas, garsėjantis savo kartumu ir stipriu, specifiniu aromatu. Jis naudojamas ne tik liaudies medicinoje, bet ir alkoholinių gėrimų, tokių kaip absentas,…
Arbata su agurkle: gaivus netikėtumas jūsų puodelyje

Arbata su agurkle: gaivus netikėtumas jūsų puodelyje

Arbata – gėrimas, turintis tūkstantmetę istoriją ir neaprėpiamą įvairovę. Nuo tradicinės juodosios ar žaliosios arbatos iki egzotiškų vaisių ir žolelių mišinių – kiekvienas gali atrasti savo mėgstamą skonį. Tačiau ar…
Rooibos arbata: ar tikrai be kofeino? Išsamus gidas

Rooibos arbata: ar tikrai be kofeino? Išsamus gidas

Rooibos arbata, dar vadinama raudonąja arbata, pastaraisiais metais sparčiai populiarėja visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Ji giriama dėl savo unikalaus skonio, naudos sveikatai ir, svarbiausia, dėl to, kad joje nėra…
Valgomasis česnakas: daugiau nei tik prieskonis

Valgomasis česnakas: daugiau nei tik prieskonis

Valgomasis česnakas (Allium sativum) – daugiamečiam svogūninių (Alliaceae) šeimos augalui priklausanti daržovė, nuo seno vertinama ne tik dėl savo aitraus skonio ir kvapo, bet ir dėl išskirtinių gydomųjų savybių. Šis…