Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata – tai gėrimas, gaminamas užplikant džiovintus vaisius, uogas, žiedlapius ir kartais net prieskonius. Skirtingai nuo tradicinės arbatos, gaminamos iš *Camellia sinensis* augalo lapelių, vaisinė arbata paprastai neturi kofeino…
Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata: kartusis sveikatos šaltinis

Pelynų arbata, nors ir garsėjanti savo ypatingu kartumu, yra vertinama dėl savo gydomųjų savybių, kurios buvo žinomos ir naudojamos jau nuo seniausių laikų. Ši arbata, gaminama iš pelyno (Artemisia absinthium)…
Matcha arbata: kaina, rūšys ir nauda sveikatai

Matcha arbata: kaina, rūšys ir nauda sveikatai

Matcha arbata – tai ne tik gėrimas, bet ir ištisa kultūra, kilusi iš Japonijos. Pastaraisiais metais ji sparčiai populiarėja visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Žmonės vertina matchą ne tik dėl…
Citrininė mėta: gaivus skonis ir nauda sveikatai

Citrininė mėta: gaivus skonis ir nauda sveikatai

Citrininė mėta, dar žinoma kaip melisa (lot. *Melissa officinalis*), – tai ne tik aromatingas prieskonis, bet ir vertingas vaistinis augalas, nuo seno naudojamas tiek kulinarijoje, tiek liaudies medicinoje. Jos gaivus,…
Matcha žalioji arbata: daugiau nei tik gėrimas

Matcha žalioji arbata: daugiau nei tik gėrimas

Matcha – tai ne šiaip sau žalioji arbata. Tai ištisa ceremonija, gili tradicija ir, be abejo, nepaprastai naudingas gėrimas, kilęs iš Japonijos. Pastaraisiais metais matcha išgyvena tikrą renesansą visame pasaulyje,…