Pu-erh arbata vakare: gerti ar negerti?

Pu-erh arbata vakare: gerti ar negerti?

Pu-erh arbata – tai unikalus gėrimas, kilęs iš Junanio provincijos Kinijoje. Ji garsėja ne tik savo savitu skoniu ir aromatu, bet ir gausybe naudingų savybių. Tačiau, kaip ir su bet…
Arbata su pienu: nauda, mitai ir įdomūs faktai

Arbata su pienu: nauda, mitai ir įdomūs faktai

Arbata su pienu – gėrimas, mėgstamas daugelio kultūrų visame pasaulyje. Nuo britiškos "builder's tea" iki indiškos "masala chai", šis derinys turi ilgą istoriją ir įvairių paruošimo būdų. Tačiau ar arbata…
Dilgėlių arbata: nauda prostatai ir bendrai sveikatai

Dilgėlių arbata: nauda prostatai ir bendrai sveikatai

Dilgėlė, daugelio laikoma piktžole, iš tiesų yra nepaprastai vertingas augalas, turintis daugybę gydomųjų savybių. Nuo seno dilgėlės buvo naudojamos liaudies medicinoje įvairioms sveikatos problemoms spręsti, o pastaruoju metu vis daugiau…
Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedis (Lonicera) – tai augalų gentis, apimanti daugybę rūšių, paplitusių visame pasaulyje. Lietuvoje labiausiai pažįstami vijokliniai sausmedžiai, puošiantys tvoras ir pavėsines, tačiau vis dažniau soduose auginami ir valgomųjų sausmedžių krūmai.…
Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata ir kraujospūdis: mitai, faktai ir nauda

Hibisko arbata, dar žinoma kaip kinrožės arbata, yra gaminama iš džiovintų kinrožės (Hibiscus sabdariffa) žiedų taurėlapių. Šis ryškiai raudonos spalvos, rūgštoko skonio gėrimas yra populiarus visame pasaulyje, vertinamas ne tik…
Rooibos arbata: ar tikrai be kofeino? Išsamus gidas

Rooibos arbata: ar tikrai be kofeino? Išsamus gidas

Rooibos arbata, dar vadinama raudonąja arbata, pastaraisiais metais sparčiai populiarėja visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Ji giriama dėl savo unikalaus skonio, naudos sveikatai ir, svarbiausia, dėl to, kad joje nėra…