Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolių arbata: nauda, vartojimas ir galimos rizikos

Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Kava ir arbata: du pasauliai viename puodelyje

Kava ir arbata: du pasauliai viename puodelyje

Kava ir arbata – du gėrimai, lydintys žmoniją tūkstantmečius. Nors dažnai laikomi priešingybėmis, jie abu siūlo ne tik skonį, bet ir ritualą, energiją, ramybę, bei įvairiapusę naudą sveikatai. Šiame straipsnyje…
Arbata po rentgeno: mitai, realybė ir saugumo priemonės

Arbata po rentgeno: mitai, realybė ir saugumo priemonės

Rentgeno spinduliai – neatsiejama šiuolaikinės medicinos dalis, leidžianti diagnozuoti įvairias ligas ir traumas. Tačiau, nepaisant naudos, daugelis žmonių jaučia nerimą dėl galimo šalutinio poveikio, kurį sukelia jonizuojančioji spinduliuotė. Vienas iš…