Pankolių arbata, pasižyminti saldžiu, anyžius primenančiu skoniu, yra ne tik malonus gėrimas, bet ir nuo seno vertinamas dėl savo naudingų savybių. Ji geriama tiek dėl skonio, tiek siekiant palengvinti įvairius…
Imbierinė arbata, dvelkianti šiluma ir aštriu aromatu, dažnai asocijuojasi su jaukiais žiemos vakarais, kova su peršalimu ar tiesiog maloniu atsipalaidavimu. Tačiau šis gėrimas, gaminamas iš imbiero šaknies, slepia savyje kur…
Meitan – tai ne tik skambus pavadinimas, bet ir ištisa filosofija, apjungianti tradicinę kinų mediciną, grožio puoselėjimą ir sveikatingumą. Šis prekinis ženklas, kilęs iš Kinijos, siūlo platų arbatų asortimentą, kuris…
Pelynų arbata – daugelio girdėtas pavadinimas, dažniausiai siejamas su karčiu skoniu ir specifiniu kvapu. Tačiau ar žinojote, kad šis augalas, teisingai paruoštas ir vartojamas, gali būti naudingas ir vaikams? Šiame…
Ramunėlių arbata – turbūt vienas iš labiausiai atpažįstamų ir dažniausiai vartojamų vaistažolių gėrimų visame pasaulyje. Nuo seniausių laikų ramunėlės buvo vertinamos dėl savo raminamųjų, priešuždegiminių ir virškinimą gerinančių savybių. Šiandien…
Mėlynės – vienos iš vertingiausių uogų, augančių Lietuvos miškuose. Jų nauda sveikatai žinoma jau nuo seno, o mėlynių arbata – tai puikus būdas mėgautis šių uogų teikiamais privalumais ištisus metus.…
Pu-erh arbata – tai unikalus gėrimas, kilęs iš Junanio provincijos Kinijoje. Ji garsėja ne tik savo savitu skoniu ir aromatu, bet ir gausybe naudingų savybių. Tačiau, kaip ir su bet…
Lauro lapai – tai ne tik aromatingas prieskonis, suteikiantis patiekalams pikantiškumo, bet ir nuo seno vertinama priemonė liaudies medicinoje. Ypač dažnai kalbama apie lauro lapų arbatos naudą kasai. Ar iš…
Sausmedis (Lonicera) – tai augalų gentis, apimanti daugybę rūšių, paplitusių visame pasaulyje. Lietuvoje labiausiai pažįstami vijokliniai sausmedžiai, puošiantys tvoras ir pavėsines, tačiau vis dažniau soduose auginami ir valgomųjų sausmedžių krūmai.…
Rūta – augalas, apipintas legendomis ir turintis ilgą naudojimo istoriją tiek liaudies medicinoje, tiek ir įvairiuose ritualuose. Daugelis ją atpažįsta iš stipraus, specifinio kvapo ir smulkių, melsvai žalių lapelių. Nors…
Petražolės – daugelio pamėgtas prieskonis, suteikiantis patiekalams ryškaus skonio ir aromato. Tačiau petražolės vertinamos ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Iš jų ruošiama arbata, pasižyminti įvairiomis naudingomis savybėmis. Vis…
Kuminų arbata, nors Lietuvoje galbūt ir nėra pati populiariausia, pasaulyje vertinama jau tūkstančius metų. Šis aromatingas gėrimas, gaminamas iš kmyninių kuminų (Cuminum cyminum) sėklų, pasižymi ne tik savitu skoniu, bet…