Dilmah arbata: Ceilono arbatos paslaptys ir kelionė iki jūsų puodelio

Ar kada susimąstėte, kokia istorija slypi už jūsų kasdienio arbatos puodelio? Jei rankose laikote Dilmah arbatos pakuotę, žinokite, kad laikote ne tik aukščiausios kokybės arbatžoles, bet ir dalelę Šri Lankos (buvusio Ceilono) kultūros, tradicijų ir šeimos verslo filosofijos. Dilmah – tai ne tik prekės ženklas, tai – įsipareigojimas kokybei, etiškai verslo praktikai ir meilei arbatai.

Dilmah istorijos pradžia: Merrill J. Fernando vizija

Dilmah istorija prasideda nuo vieno žmogaus – Merrill J. Fernando – svajonės. Gimęs 1930 metais nedideliame Pallansena kaimelyje, netoli Negombo miesto Šri Lankoje, Merrill nuo mažens buvo apsuptas arbatos plantacijų. Jis matė, kaip sunkiai dirba arbatos augintojai, tačiau tuo pačiu metu stebėjo, kaip didžiąją dalį pelno susižeria didžiosios tarptautinės korporacijos, palikdamos vietos ūkininkams tik menką dalį.

Jaunystėje Merrill išvyko į Londoną, kur mokėsi arbatos degustavimo meno. Būtent ten jam ir gimė idėja – sukurti savo arbatos prekės ženklą, kuris būtų paremtas sąžiningumu, kokybe ir pagarba arbatos augintojams. Jis norėjo, kad visas arbatos gamybos procesas, nuo auginimo iki pakavimo, vyktų Šri Lankoje, taip sukuriant darbo vietas vietos bendruomenei ir užtikrinant, kad didžioji dalis pelno liktų šalyje.

1988 metais, po daugelio metų atkaklaus darbo, Merrill J. Fernando įkūrė Dilmah. Pavadinimas – tai jo sūnų, Dilhan ir Malik, vardų junginys, simbolizuojantis šeimos verslo tęstinumą ir vertybes.

Nuo plantacijos iki puodelio: Dilmah kokybės garantas

Dilmah arbata: Ceilono arbatos paslaptys ir kelionė iki jūsų puodelio

Dilmah išsiskiria iš kitų arbatos gamintojų tuo, kad kontroliuoja visą gamybos procesą – nuo arbatžolių auginimo iki galutinio produkto pakavimo. Tai leidžia užtikrinti aukščiausią kokybę ir šviežumą kiekviename arbatos puodelyje.

  • Arbatos plantacijos. Dilmah turi nuosavas arbatos plantacijas, esančias įvairiuose Šri Lankos regionuose, pasižyminčiuose skirtingu klimatu ir dirvožemiu. Tai leidžia auginti įvairių rūšių arbatžoles, kurios pasižymi unikaliu skoniu ir aromatu.
  • Rankinis rinkimas. Dilmah arbatžolės yra renkamos rankomis, atrenkant tik pačius jauniausius ir švelniausius lapelius – „du lapelius ir pumpurėlį”. Tai – tradicinis arbatos rinkimo būdas, užtikrinantis aukščiausią kokybę.
  • Šviežumas. Arbatžolės yra apdorojamos ir pakuojamos iškart po rinkimo, Šri Lankoje. Tai leidžia išsaugoti jų šviežumą, aromatą ir naudingąsias savybes. Dauguma kitų arbatos prekės ženklų arbatžoles perka iš tarpininkų, todėl jų kelias iki vartotojo būna ilgesnis, o kokybė – prastesnė.
  • Tradicinis apdorojimas. Dilmah naudoja tradicinius arbatos apdorojimo metodus, perduodamus iš kartos į kartą. Tai leidžia išsaugoti autentišką Ceilono arbatos skonį.
  • Jokių priedų. Dilmah arbatoje nenaudojami jokie dirbtiniai skonio stiprikliai, dažikliai ar konservantai. Jūs mėgaujatės tikra, natūralia arbata.

Dilmah arbatos rūšys: skonių įvairovė

Dilmah siūlo platų arbatos rūšių asortimentą, todėl kiekvienas gali atrasti savo mėgstamiausią skonį.

  • Juodoji arbata. Tai – populiariausia Dilmah arbatos rūšis, pasižyminti sodriu skoniu ir aromatu. Dilmah siūlo įvairių rūšių juodąją arbatą, pradedant klasikine „Ceylon Supreme” ir baigiant išskirtine „Single Region” arbata, auginama konkrečiame Šri Lankos regione.
  • Žalioji arbata. Dilmah žalioji arbata – tai subtilaus skonio ir gaivaus aromato gėrimas, turintis daug naudingų savybių.
  • Baltoji arbata. Tai – pati rečiausia ir brangiausia arbatos rūšis, pasižyminti itin švelniu skoniu ir subtiliu aromatu.
  • Oolong arbata. Tai – pusiau fermentuota arbata, kurios skonis ir aromatas yra tarp juodosios ir žaliosios arbatos.
  • Vaisinės ir žolelių arbatos. Dilmah siūlo platų vaisinių ir žolelių arbatų asortimentą, kuriame rasite įvairių skonių derinių – nuo gaivios mėtų arbatos iki egzotiškos arbatos su mango gabalėliais.
  • Ekologiška arbata. Dilmah rūpinasi aplinkosauga, todėl siūlo ir ekologiškos arbatos liniją, kurios auginimui nenaudojami jokie cheminiai trąšos ar pesticidai.

Etiškas verslas ir socialinė atsakomybė: Dilmah principai

Dilmah – tai ne tik aukštos kokybės arbata, bet ir etiškas verslas, besirūpinantis savo darbuotojais, vietos bendruomene ir aplinka.

  • Sąžininga prekyba. Dilmah moka arbatos augintojams sąžiningą kainą už jų produkciją, užtikrindama jiems orias gyvenimo sąlygas.
  • Darbuotojų gerovė. Dilmah rūpinasi savo darbuotojais, suteikdama jiems geras darbo sąlygas, socialines garantijas ir galimybes tobulėti.
  • Socialiniai projektai. Merrill J. Fernando įkūrė MJF labdaros fondą, kuris vykdo įvairius socialinius projektus Šri Lankoje, remdamas švietimą, sveikatos apsaugą, verslumą ir kitas sritis.
  • Aplinkosauga. Dilmah rūpinasi aplinkosauga, taikydama tvarios žemdirbystės principus, mažindama atliekų kiekį ir investuodama į atsinaujinančius energijos šaltinius.

Kaip teisingai paruošti Dilmah arbatą?

Norint pilnai atsiskleisti Dilmah arbatos skoniui ir aromatui, svarbu ją tinkamai paruošti.

  • Vanduo. Naudokite šviežią, šaltą vandenį.
  • Temperatūra. Juodąją arbatą užplikykite verdančiu vandeniu (apie 95-100°C), žaliąją – šiek tiek atvėsusiu (apie 70-80°C), baltąją – dar vėsesniu (apie 60-70°C).
  • Laikas. Juodąją arbatą plikykite 3-5 minutes, žaliąją – 2-3 minutes, baltąją – 5-7 minutes.
  • Kiekis. Įprastai vienam puodeliui arbatos (200-250 ml) reikia vieno arbatinio šaukštelio arbatžolių arba vieno arbatos pakelio.
  • Indai. Geriausia arbatą plikyti porcelianiniame arba stikliniame inde.

Dilmah arbata – daugiau nei gėrimas

Dilmah arbata – tai ne tik puodelis kvapnaus gėrimo. Tai – galimybė prisiliesti prie Šri Lankos kultūros, pajusti arbatos auginimo tradicijas ir paremti etišką verslą. Kiekvienas Dilmah arbatos puodelis – tai mažas stebuklas, sukurtas su meile ir pagarba gamtai bei žmogui. Ragaukite, mėgaukitės ir atraskite savo mėgstamiausią Dilmah arbatos skonį!

Komentarai

Kolkas komentarų nėra

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *