Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata – tai gėrimas, gaminamas užplikant džiovintus vaisius, uogas, žiedlapius ir kartais net prieskonius. Skirtingai nuo tradicinės arbatos, gaminamos iš *Camellia sinensis* augalo lapelių, vaisinė arbata paprastai neturi kofeino…
Matcha arbata: kaina, rūšys ir nauda sveikatai

Matcha arbata: kaina, rūšys ir nauda sveikatai

Matcha arbata – tai ne tik gėrimas, bet ir ištisa kultūra, kilusi iš Japonijos. Pastaraisiais metais ji sparčiai populiarėja visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Žmonės vertina matchą ne tik dėl…
Matcha žalioji arbata: daugiau nei tik gėrimas

Matcha žalioji arbata: daugiau nei tik gėrimas

Matcha – tai ne šiaip sau žalioji arbata. Tai ištisa ceremonija, gili tradicija ir, be abejo, nepaprastai naudingas gėrimas, kilęs iš Japonijos. Pastaraisiais metais matcha išgyvena tikrą renesansą visame pasaulyje,…
Gauromečio arbata: nuo laukinės gamtos iki puodelio

Gauromečio arbata: nuo laukinės gamtos iki puodelio

Gauromečio arbata, dar žinoma kaip Ivan-čaj (Иван-чай) Rytų Europoje, o Lietuvoje dažnai vadinama tiesiog gauromečiu, siauralapiu gauromečiu, ožkarože, yra ne tik skanus, bet ir nepaprastai naudingas gėrimas, pagamintas iš fermentuotų…