Puero arbata (dar vadinama Pu-erh, Puer, ar tiesiog Pu) – tai unikali fermentuota arbata, kilusi iš Junano provincijos Kinijoje. Ji garsėja ne tik savo išskirtiniu skoniu ir aromatu, bet ir…
Žalioji arbata – tai daugiau nei gėrimas. Tai tūkstantmečius skaičiuojanti tradicija, sveikatos šaltinis ir ramybės akimirka kasdienybės šurmulyje. Nuo Kinijos kalnų šlaitų iki modernių kavinių visame pasaulyje, žalioji arbata užkariavo…
Pu-erh arbata, dar vadinama "gyvąja arbata" ar "žemės vynu", – tai ne tik gėrimas, bet ir ištisa kultūra, apipinta legendomis, tradicijomis ir unikaliais skonio niuansais. Kilusi iš Junanio provincijos Kinijoje,…
Šiandien, kai kalbame apie pinigus, dažniausiai įsivaizduojame banknotus, monetas ar net skaitmenines valiutas. Tačiau istorija pilna pavyzdžių, kai kasdieniai daiktai atlikdavo pinigų funkciją. Vienas įdomiausių ir, ko gero, mažiausiai žinomų…
Gaurometis (kinų kalba vadinamas kuding arba 苦丁茶), žinomas dėl savo ypatingo kartumo, yra vienas iš labiausiai vertinamų arbatų rinkoje dėl savo sveikatą gerinančių savybių. Tradiciškai vartojamas Kinijos medicinoje, ši arbata…
Ženšenis, žinomas dėl savo neįtikėtinos naudos sveikatai, yra vienas iš labiausiai vertinamų augalų tradicinėje medicinoje visame pasaulyje. Ši šaknis, kuri yra naudojama daugiau nei 5000 metų, yra garsėjanti kaip „visų…
Jazmino arbata, savo subtiliu aromatu ir švelniu skoniu, jau šimtmečius žavi žmones visame pasaulyje. Ši arbata, kurią sudaro žaliosios arbatos lapeliai, persmelkti jazminų žiedų esencijomis, yra ne tik mėgstama dėl…
Jaukus puero arbatos pasiruošimas. Puero arbata, kilusi iš Kinijos Junano provincijos, jau daugiau nei tūkstantmetį yra vertinama dėl savo unikalių skonio savybių ir teigiamo poveikio sveikatai. Šiame straipsnyje gilinsimės į…
Asiūklių arbata, žinoma dėl savo malonaus skonio ir sveikatinimo savybių, yra populiarus gėrimas visame pasaulyje. Tačiau ne visi žino, kaip tinkamai ją paruošti ar kokias naudas ji gali suteikti sveikatai.…
Pu-er arbata, kilusi iš Kinijos Junano provincijos, yra viena seniausių ir labiausiai vertinamų arbatos rūšių pasaulyje. Šios arbatos unikalumą lemia ne tik jos gamybos procesas, bet ir laikymo sąlygos, leidžiančios…
Oolong arbata, kilusi iš Kinijos, yra žinoma dėl savo unikalaus fermentacijos proceso, kuris suteikia jai ypatingą skonį ir aromatą. Ši arbata užima aukso vidurį tarp juodosios ir žaliosios arbatos, pasižymėdama…