Tagged: priešuždegiminės savybės
Saldymedžio šaknis (lot. Glycyrrhiza glabra) dažnai vadinama natūraliu saldikliu ir vertinama ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl įvairių sveikatą gerinančių savybių. Ši šaknis naudojama medicinoje, kosmetikoje ir, žinoma, arbatos gamyboje. Šiame straipsnyje...
Citrininė verbena, moksliškai vadinama Aloysia citrodora, yra ne tik kvapni, bet ir sveikatai naudinga žole. Jos švelnus, citrininis aroma daro ją populiaru pasirinkimu tarp arbatų mėgėjų visame pasaulyje. Tačiau citrininė verbena siūlo daug daugiau...
Vaistinė medetka (lot. Calendula officinalis) – vienas žinomiausių ir dažniausiai naudojamų vaistinių augalų tradicinėje medicinoje. Šis ryškiais oranžiniais ar geltonais žiedais žydi visą vasarą, ne tik puošdamas sodus, bet ir siūlydamas platų gydomųjų savybių...
Čiobrelių arbata – tai ne tik malonaus skonio gėrimas, bet ir senovės laikų vertinama sveikatos šaltinis. Šiame straipsnyje panagrinėsime čiobrelių arbatos rūšis, naudą sveikatai, tradicijas, priedus ir netgi keletą įdomių faktų. Čiobrelių arbatos rūšys...