Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata – tai gėrimas, gaminamas užplikant džiovintus vaisius, uogas, žiedlapius ir kartais net prieskonius. Skirtingai nuo tradicinės arbatos, gaminamos iš *Camellia sinensis* augalo lapelių, vaisinė arbata paprastai neturi kofeino…
Pu-erh arbata: fermentuotas Kinijos lobis

Pu-erh arbata: fermentuotas Kinijos lobis

Pu-erh arbata, dar vadinama pu'er, pu-erh, yra unikali arbatos rūšis, kilusi iš Junanio provincijos Kinijoje. Skirtingai nuo kitų arbatų, kurios yra apdorojamos siekiant išvengti oksidacijos, pu-erh arbata yra fermentuojama. Šis…
Arbata lazdelėse: Naujovė ar tradicijų tąsa?

Arbata lazdelėse: Naujovė ar tradicijų tąsa?

Arbatos gėrimo ritualas – sena ir visame pasaulyje paplitusi tradicija. Nuo ramunėlių arbatos, padedančios užmigti, iki gaivinančios žaliosios arbatos ryte – kiekvienas gali atrasti sau tinkamą skonį ir poveikį. Tačiau…