Tagged: virškinimas

Gauromečio arbata: nuo laukinės gamtos iki puodelio 0

Gauromečio arbata: nuo laukinės gamtos iki puodelio

Gauromečio arbata, dar žinoma kaip Ivan-čaj (Иван-чай) Rytų Europoje, o Lietuvoje dažnai vadinama tiesiog gauromečiu, siauralapiu gauromečiu, ožkarože, yra ne tik skanus, bet ir nepaprastai naudingas gėrimas, pagamintas iš fermentuotų siauralapio gauromečio (Epilobium angustifolium,...

Pankolių arbata: kiek, kada ir kodėl? 0

Pankolių arbata: kiek, kada ir kodėl?

Pankolių arbata, pasižyminti saldžiu, anyžius primenančiu skoniu, yra ne tik malonus gėrimas, bet ir nuo seno vertinamas dėl savo naudingų savybių. Ji geriama tiek dėl skonio, tiek siekiant palengvinti įvairius negalavimus. Tačiau, kaip ir...