Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata: skonio ir sveikatos šaltinis

Vaisinė arbata – tai gėrimas, gaminamas užplikant džiovintus vaisius, uogas, žiedlapius ir kartais net prieskonius. Skirtingai nuo tradicinės arbatos, gaminamos iš *Camellia sinensis* augalo lapelių, vaisinė arbata paprastai neturi kofeino…
Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedžio arbata: nuo uogų iki lapų teikiamos naudos

Sausmedis (Lonicera) – tai augalų gentis, apimanti daugybę rūšių, paplitusių visame pasaulyje. Lietuvoje labiausiai pažįstami vijokliniai sausmedžiai, puošiantys tvoras ir pavėsines, tačiau vis dažniau soduose auginami ir valgomųjų sausmedžių krūmai.…
Dilgėlė: Nuo piktžolės iki supermaisto

Dilgėlė: Nuo piktžolės iki supermaisto

Daugelis dilgėlę (Urtica dioica) prisimena iš vaikystės kaip nemalonų, geliantį augalą, kurio stengėmės išvengti. Tačiau ši, dažnai piktžole laikoma, žolė slepia savyje neįtikėtiną naudą sveikatai ir grožiui. Nuo seniausių laikų…